Retkeilijän suunnistuskurssi -webinaari (2h)

19,00 

Karttamerkit hakusessa ja kompassin neula hukassa?
Mikä ihme on eranto?
Miten rannekello ja jäkälä liittyvät suunnistukseen?
Miten vaellusreitti kannattaisi suunnitella?
Miksi ihmiset alkavat helposti kulkea ympyrää?
Mitä teen, jos eksyn?

Hätä ei ole tämännäköinen, keitä kahvit ja lähde mukaan maastosuunnistuksen perusteiden pariin. Retkeilijän suunnistuskurssi -webinaarissa aiheita käsitellään nimenomaan retkeilyn ja vaelluksen näkökulmasta.

Webinaari järjestetään tapahtumapäivänä klo 18-20.
Ilmoittautuminen päättyy tapahutumapäivänä klo 15:00.

(50 tuotearviota)

Kuvaus

Retkeilijän suunnistuskurssi – johdanto retkeilijän tärkeimpään taitoon

Kokeneen vaeltajan, vuoden yksinvaellukselta palanneen Ulko-Vesan vetämässä

Retkeilijän suunnistuskurssi -webinaarissa käymme läpi suunnistuksen perusteet retkeilyn näkökulmasta. Retkillä ja vaelluksilla suunnistaminen ei ole rastilta toiselle juoksemista, vaan kuljettu reitti ja maisemat sen varrella ovat vähintään yhtä olennaista. Matka on yhtä tärkeä kuin päämäärä.

 

Retkisuunnistus on muutakin kuin kartta ja kompassi

Kurssilla saat varmuutta kartan ja kompassin käyttöön ja opit lukemaan karttamerkkejä oikein. Perusteiden lisäksi opettelemme myös maaston lukemista, reitin suunnittelua ja luonnon merkkien hyödyntämistä. Opit samalla tärkeitä taitoja hätätilanteita varten sekä paikantamaan itsesi kartalta eksymistilanteessa.

 

Suunnistamaan oppii vain suunnistamalla

Kurssilla opittuja tietoja ja taitoja on tärkeää harjoitella myös käytännössä. Käymme webinaarissa läpi myös vinkkejä, kuinka suunnistustaitoja voi harjoitella ja kehittää turvallisesti vaikkapa lähimetsissä.

 

Retkeilijän suunnistuskurssi -webinaarissa käsiteltäviä asioita ovat mm.:

 • Suunnan ottaminen kompassilla
 • Kompassisuunnassa kulkeminen
 • ”Silmäsuunnalla” kulkeminen
 • Erilaiset kartat ja tärkeimmät karttamerkit
 • Toiminta eksymistilanteessa
 • Itsensä paikantaminen kartalta
 • Reittisuunnittelun perusteet
 • Maastonlukutaidot
 • Luonnon merkkien hyödyntäminen
 • Tekniset laitteet apuvälineinä

 

Osallistuminen kurssille on helppoa

Webinaariin osallistuville lähetetään sähköpostitse osallistumislinkki viimeistään 1vrk ennen kurssin alkua. Viestissä on myös ohjeet kurssille liittymiseen Teamsissa. Jos linkkiä ei sähköpostissasi näy, tarkista myös Roskaposti -kansio, ja ota meihin tarvittaessa yhteyttä hyvissä ajoin ennen kurssin alkua.

Kurssimaksu on henkilökohtainen. Jos haluat samalta laitteelta osallistua vaikkapa puolison tai kaveriporukan kanssa, onnistuu se helposti, valitsemalla osallistujien määrä ennen ostoskoriin lisäämistä.

 

Saat kurssimateriaalin itsellesi – ja lisäksi harjoituksia

Kurssin jälkeen käyttöösi kurssilla käydyn materiaalin ja omatoimiharjoitteita, joiden avulla pääset kertaamaan opittua ja testaamaan taitosi.

 

Retkeilijän suunnistuskurssi on suunnattu kaikille retkeilystä kiinnostuneille

Tämä tiivis paketti on sinulle, joka haaveilet poluttomasta vaelluksesta, mutta et koe että taidot riittävät navigointiin. Tai haluat vain saada varmuutta omiin suunnistustaitoihisi, jotta voit toteuttaa haaveesi lähteä itsenäisesti pidemmälle vaellukselle. Tai haluat oppia kulkemaan turvallisesti sienimetsällä. Eli oikeastaan ihan kaikille ja kaikenlaisesta retkeilystä kiinnostuneille.

 

Onko haaveissasi pitkä vaellus?

Mikäli kaipaat vielä lisää varmuutta itse pitkän vaelluksen suunnitteluun, löytyy valikoimastamme jo kokeneemmille retkeilijöille suunnattu Pitkän vaelluksen suunnittelu -webinaari (1,5h), josta saat rinkkakaupalla eväitä omaan kokonaan tai osittain poluttoman vaelluksen suunnitteluun ja toteutukseen – on suunnitelmissa sitten kahden viikon tai vuoden vaellus.

50 arviota tuotteelle Retkeilijän suunnistuskurssi -webinaari (2h)

 1. Osallistuja 12/22

  Kiitos hyvästä kurssista. Osasin (ainakin suurinpiirtein) käyttää kompassia jo etukäteen ja olen tehnyt päiväretkiä merkkaamattomille poluille mutta tästä sain enemmän eväitä lähteä vielä pidemmälle. Oli hyvä että tuli neuvot eksymisen varalle. Kiitos! 🤩

 2. Osallistuja 12/22

  Kiitos! Hyvä ja selkeä kurssi. Kompassi löytyy viimeistään muuton jälkeen niin sitten pääsee harjoittelemaan 🙂

 3. Osallistuja 12/22

  Esittäjän ammattitaito ja tietämys aivan omaa luokkaansa, Iso Kiitos! 🙂

 4. Osallistuja 12/22

  Kurssin anti kattava, paljon jäi korvien väliin. Harjoituksia voisi olla enempi ja hitaammalla tahdilla. Nimenomaan tähän kompassin käyttöön ja suunnan ottamiseen.

 5. Osallistuja 12/22

  5/5

 6. Osallistuja 12/22

  Aika nopea oli vauhti

 7. Osallistuja 12/22

  4/5

 8. Osallistuja 12/22

  Olen aloittelija joten omaharjoitteet tulevat todella tarpeeseen. Toivon, että niistä löytyy myös oikeat vastaukset.

 9. Osallistuja 12/22

  Kiitos kattavasta esityksestä, uusia harjoiteltavia ja huomioonotettavia asioita tuli nimenomaan retkisuunnistusta ajatellen ja mukava lisä kurssiin on kotona tehtävät harjoitukset!

 10. Osallistuja 12/22

  4/5

 11. Osallistuja 12/22

  5/5

 12. Osallistuja 12/22

  Tykkäsin todella paljon ja luulen ymmärtäneeni komapssin käytön ja suunnistamisen, jonka jälkeen tuli tunne; että seuraavalla kerralla osaan kulkea kartan ja kompassin kanssa ja niistä saa paljon apua myös merkityillä reiteillä. Kompasseista olisin voinut haluta kuulla enemmän, koska hankintalistalla uusi kompassi (huomasin tuossa, että oman kompassin suunta näyttää mitä sattuu ja merkit ovat todella kuluneet).

 13. Osallistuja 12/22

  4/5

 14. Osallistuja 12/22

  5/5

 15. Osallistuja 12/22

  Kiitokset nyt ainakin tulee ensimmäisenä mieleen 😉

 16. Osallistuja 12/22

  4/5

 17. Osallistuja 12/22

  Kurssi oli kokonaisuudessa selkeä. Materiaalia oli hyvin laadittu ja tehtävät olivat todella hyvä lisä ymmärtää miten kompassia käytetään ja reittiä suunnitellaan, kotitehtävät ovat vielä tekemättä. Etäyhteydellä on nykyisin helppo osallistua ja tällä kurssilla oli hyvä kuvan ja äänen laatu. Hinta 19€ ei ollut liian kallis tai esteenä kurssille osallistumiselle.

 18. Osallistuja 12/22

  4/5

 19. Osallistuja 12/22

  5/5

 20. Osallistuja 12/22

  Kurssilla oli hyvä ajankohta, mutta toivoisin, että jos on vaihtoehtoja päivälle, ne olisi eri viikonpäivinä. Minulla on esimerkiksi aina keskiviikkoisin yksi harrastus, jonka jätin nyt väliin tämän webinaarin vuoksi. Siksi olisi kiva, että olisi ollut myös jokin toinen viikonpäivä valittavissa. Kurssi oli oikein erinomainen ja kattava, tosi hyvä! Ja mielenkiintokin pysyi hyvin yllä, kun oli harjoituksia välissä. Annoin kouluttajan ammattitaidosta 4 enkä 5, vaikka periaatteessa olisi ansainnut 5, mutta hieman enemmän aikaa olisi voinut antaa harjoituksiin vastaamiseen chatissa ja niiden tekemiseen. Plus kouluttaja puhui sen verran nopsaan, että ihan kaikkea ei ehtinyt sisäistää kompassin käytön harjoittelussa. Eli hieman voisi rauhoittaa puhetahtia, jotta ehtisi ajatella myös eikä vain kuunnella. Mutta kaiken kaikkiaan erinomainen kurssi, johon olen oikein tyytyväinen! Kiitos paljon!

 21. Osallistuja 12/22

  kiitos, kurssilla tuli uutta asiaa ja nyt olisi into lähtä heti kokeilemaan maastoon. Tämmösen kurssin jälkeen olisi kyllä tosi hyvä päästä yhdessä maastoon harjoittelemaan.

 22. Osallistuja 1/23

  4/5

 23. Osallistuja 1/23

  5/5

 24. Osallistuja 1/23

  Ummikkona kuuntelin luentoa, tietoa ja rohkeutta saaneena, haaveilen jo pienestä retkestä tulevana viikonloppuna

 25. Osallistuja 1/23

  5/5

 26. Osallistuja 1/23

  Oiva paketti retkisuunnistuksesta. Kiitos!

 27. Osallistuja 1/23

  Oikein hyvä, napakka peruskurssi. Kouluttajan ulosanti selkeää ja materiaali hyvä. Tekniikka pelasi hyvin. Hinta kohdallaan.

 28. Osallistuja 1/23

  Voisin osallistua käytännön yösuunnistuksen kurssille/ tapahtumaan Tampereen seudulla jos sellainen tulisi 🙂

 29. Osallistuja 1/23

  4/5

 30. Osallistuja 1/23

  Tosi hyvä kokonaisuus lyhyelle webinaarille. Kiinnostava ja selkeä. Kouluttajan kokemus kuului ja näkyi. Plussaa erityisesti siitä, että kaikki mentiin kohta kohdalta läpi tarkasti.

 31. Osallistuja 1/23

  Hienoa, että “hitaampien” mukaan edetään ja varmistetaan kaikkien mukana pysyminen. Selkeäsanaista, rauhallista. Hyvä ettei oleteta aiempaa osaamista tai ymmärrystä (selkokielistä, toistavaa kerrontaa).

 32. Osallistuja 1/23

  Kiitos. Kurssin sisältö oli kattava. Tehtävät kompassin kanssa olivat hyviä. Suosittelisin ennen kurssille osallistumista hankkimaan ainakin kompassin, koska se helpottaa huomattavasti sisällön ymmärrystä.
  Luennoitsija oli hyvä, innosti aiheeseen sekä selkeästi opasti!

 33. Osallistuja 1/23

  Hyvä kurssi, erityisesti tehtävät! Eli lisää tehtäväpainotteisia, vaikkapa jatkokurssi tähän!

 34. Osallistuja 1/23

  Rauhallinen ja selkeä tapa puhua, huomaa, että kouluttaja tiesi mistä puhui ja taisi saada minutkin ymmärtämään 😉

 35. Osallistuja 1/23

  5/5

 36. Osallistuja 1/23

  Opettavainen ja kiinnostava kurssi. Hyvin vedetty. Oli hyviä ne harjoitukset. Jää asiat paremmin mieleen. Tykkäsin tosi paljon ja aika meni kuin siivillä.👍

 37. Osallistuja 1/23

  Kun näin miten monta harjoitusta oli sähköpostiin tullut niin palasin vielä kertomaan, että tosi hieno juttu, kiitos! 🤩

 38. Osallistuja 1/23

  Sisältö oli markkinoinnin mukainen ja aloittelijalle helposti ymmärrettävissä. Kiitos Vesalle 🙂

 39. Osallistuja 1/23

  Ruusuja hyvästä selkeästä esityksestä ja kurssimateriaalista. Tykkäsin kun kurssi sopi budjettiini ja ajankohta aikatauluihini. Välillä hiukan eteneminen hidasta, mutta sekin johtui enempi kurssilaisista kuin kurssittajasta.

 40. Osallistuja 1/23

  5/5

 41. Osallistuja 1/23

  5/5

 42. Osallistuja 1/23

  5/5

 43. Osallistuja 1/23

  5/5

 44. Osallistuja 1/23

  Suuret kiitokset hyvästä kurssista! Olin pitänyt erantoa hämäränä juttuna, johon en ole jaksanut keskittyä ollenkaan. Nyt ymmärsin mistä on kyse ja kompassin käyttötaitokin harppasi askeleen eteenpäin 🙂 Harjoitukset olivat erittäin hyviä. Erityiskiitos hyvistä käytännön vinkeistä.

 45. Osallistuja 1/23

  5/5

 46. Osallistuja 1/23

  Selkeä ja hyvä opetus!

 47. Osallistuja 1/23

  Hyvä paketti, kiitos!

 48. Osallistuja 1/23

  Luennoitsija puhui selkeästi, kuuluvasti ja innostaavasti.
  Selvästi osasi asian mistä puhui ja jakoi tietoaan hyvin.
  Kiitos paljon!

 49. Osallistuja 1/23

  Nyt ymmärrän, miten huomioin erannon, kiitos siitä! Niin paljon asiaa, että voisi olla ehkä kolmekin tuntia. Tosin silloin saattaa kuulijoiden keskittyminen jo herpaantua, kun on kuitenkin ilta-aika. Hienoa, että harjoitusta voi tehdä näin etäyhteydelläkin. Kiitos materiaalista!

 50. Osallistuja 1/23

  Kiitos, kahden tunnin teams- kurssiksi kattava sisältö ja sujuvasti esitetty. Enempää en osannut odottaakaan. Eranto tuli selkeästi selväksi ja oli minulle iltarasti-kuntosuunnistajalle ihan uutta.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.