Opastettu vaellus Kaldoaivin erämaahan ”Lapin lumoava ruska” (7pv)

489,00 

Lähde mukaamme kokemaan Suomen laajimman erämaan, Kaldoaivin, lumoava ruska 7 päivän opastetulla vaelluksella. Syyskuu on parasta aikaa ihastella luonnon valmistautumista lähestyvään talveen.

Tälle vaellukselle suosittelemme, että sinulla olisi jo jonkin verran aikaisempaa kokemusta retkeilystä/ vaelluksesta.

Maastossa: 8-14.9.2024.

Maksa vain varausmaksu Ilmainen peruutusoikeus Korpi Outdoors

(4 tuotearviota)

Kuvaus

Opastettu syysvaellus Kaldoaiviin – turvallisesti kokeneiden oppaiden johdolla

Vuoden vaellukselta palanneen, kokeneen vaeltajan ja eräoppaan (AT), Ulko-Vesan vetämä opastettu vaellus Kaldoaivin erämaahan avaa sinulle maisemat karun kauniiseen erämaamaisemaan. Kuljemme sekä valmiita polkuja pitkin että omia reittejämme. Reitti kulkee valtaosin helppokulkuisessa maastossa, mutta mausteena mukana on myös jonkin verran haastavampia maastoja, kuten soita. Tällä vaelluksella pääset myös opettelemaan jokien ylityksiä kahlaamalla. Ylitettäviä jokia on kolme, ja syvimmillään vettä on noin polviin saakka.

Korpi Outdoorsin vaelluksilla et ole vain ”perässäkulkija” vaan pääset kokeilemaan ja harjoittelemaan tärkeitä retkeilytaitoja. Tällä vaelluksella pääpaino on erämaisessa suunnistamisessa. Vaelluksesta ja maisemista nauttimisen ohessa pääset siis harjoittelemaan kartanlukua, kompassin käyttöä ja reittisuunnittelua. Ja lisäksi saat tietenkin vielä rinkkakaupalla hyödyllisiä vinkkejä. Yhdessä tekemällä retkeily on hauskempaa!

Koe Kaldoaivin jylhä erämainen kauneus

Kaldoaivi tarjoaa vaeltajalle hulppeat puitteet. Vaelluksella pääsemme ihastelemaan muun muassa avointa tunturimaisemaa, huikeita näkymiä erämaan korkeimman kohdan Guorboaivin laelta, upeaa putousta, mystistä Adolfin kammia sekä sodanaikaista Junkers-lentokoneen hylkyä. Sekä tietysti nauttimaan Suomen laajimman erämaa-alueen rauhasta.

Lappiin ja Kaldoaiviin liittyy paljon tarinoita. Niitä haluamme jakaa myös sinulle matkan aikana. Haluaisitko kuulla, kummitteleeko Adolfin kammissa oikeasti? Tai hauskoja tarinoita vuoden vaellukselta? 

Lähde mukaan yksin tai porukalla

Vaelluksen osallistujamäärä on 4-10 henkilöä. Voit lähteä mukaan yksin tai vaikkapa kaveriporukalla.

Yöpymiset

Majoitumme vaelluksen aikana teltoissa. Kaldoaivin erämaassa ei ole retkeilyrakenteita, käymälöitä tai tupia 

Opastettu vaellus Kaldoaiviin sopii jo jonkin verran retkeilleille

Lapin lumoava ruska -opastettu vaellus soveltuu erinomaisesti jo jonkin verran vaelluskokemusta omaaville retkeilijöille. Lisää valmiuksia saat vaelluksen hintaan sisältyvässä Retkeilykurssi -webinaarissa (2x 1,5h) ja vaikkapa osallistumalla jollekin lyhyemmistä vaelluksistamme.

Vaelluksella päivämatkat ovat 10-15km. Kuljemme noin puolet matkasta omia reittejämme, jolloin kulkeminen on polkuvaellusta raskaampaa. Sinun ei tarvitse kuitenkaan olla huippu-urheilija, mutta hyvä peruskunto on vaellukselle välttämätön. Reitti on muodoltaan hyvin vaihtelevaa ja sisältää runsaasti korkeuseroja.

Lähtö- ja paluupaikka

Pulmankijärvi, Utsjoki

Ilmoittautuminen vaivattomasti verkkokaupassa – eikä kaikkea tarvitse maksaa kerralla

Ilmoittautuminen vaellukselle tapahtuu verkkokauppamme kautta. Maksuvaihtoehtoja on kaksi, joista voit valita itsellesi paremmin sopivan:

 • Varausmaksu ilmoittautumisen yhteydessä, loppusumma maksetaan 1kk ennen vaelluksen alkua
 • Halutessasi voit maksaa myös koko vaelluksen kerralla

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostitse täytettäväksi esitietolomakkeen. Siinä kysytään mm. terveystietoja, jotta voimme varmistaa turvallisuutesi. Henkilökohtaisia tietojasi ei tallenneta rekisteriin, vaan ne poistetaan heti kun niille ei enää ole tarvetta. Kts. Tietosuojaseloste.

Ilmainen peruutusoikeus antaa turvaa ja joustavuutta

Onko lomien saaminen vielä hiukan epävarmaa? Entä jos tulee jokin yllättävä este ennen seikkailua? Ei hätää, saat meiltä ilmaisen peruutusmahdollisuuden. Jos perut osallistumisesi vähintään 1kk ennen tapahtuman alkua, saat rahasi 100% takaisin. Voit siis turvallisin mielin varata paikkasi jo hyvissä ajoin. Jos perumishetkellä vaelluksen alkuun on alle 1kk saat silti osan rahoista takaisin Tilaus- ja peruutusehdoissa määritellyn portaikon mukaisesti. 

Opastettu vaellus Kaldoaivin erämaahan sisältää:

 • Oppaiden palvelut ennen vaellusta. Jos sinulla on ennen vaellusta kysymyksiä, voit koska tahansa olla meihin yhteydessä. Autamme mielellämme mieltäsi askarruttavissa asioissa. Osallistujille perustamme oman Whatsapp -ryhmän, jossa on helppo kysellä meiltä ja muilta, sopia vaikkapa kyydeistä ja tutustua muihin seikkailijoihin.
 • Retkeilykurssi -webinaari (2x 1,5h). Tällä kurssilla saat aimo kimpun tärkeitä tietoja retkeilystä ja varusteista.
 • Laadimme vaelluksesta turvallisuussuunnitelman. Ja tietysti Korpi Outdoorsilla on myös voimassaoleva vastuuvakuutus.
 • Varustelista vaelluksella tarvittavista varusteista.
 • Ennakkopalaveri Teamsilla, jossa käymme läpi vaelluksen suunnitelmaa, varusteita ym käytännön asioita.
 • Oppaiden palvelut vaelluksen aikana. Me huolehdimme ja vastaamme turvallisuudestasi. Ja tietysti siitä, että saat nauttia miljoonan tähden luontoelämyksestä ja oppia uusia taitoja

Nämä asiat sinun tulee hoitaa itse:

 • Matka- ja tapaturmavakuutuksen itsellesi.
 • Varustelistan mukaiset varusteet. HUOM! Kaikkea ei kannata ostaa itselleen heti ensimmäisellä vaelluksella. Varusteita on myös vuokrattavana. Me autamme mielellämme sopivien varusteiden etsinnässä.
 • Vaellusruoat. Annamme mielellämme vinkkejä retkiruokailusta ja hyväksihavaituista nikseistä.
 • Majoitus ennen vaellusta ja sen jälkeen. Voimme suositella lähistöllä olevia majoituspaikkoja.
 • Vaelluksen hintaan ei sisälly menomatka Pulmankijärvelle eikä sieltä takaisin kotiin 

4 arviota tuotteelle Opastettu vaellus Kaldoaivin erämaahan ”Lapin lumoava ruska” (7pv)

 1. Osallistuja 9/23

  Pelkäsin, että olisi vaativampi, mutta olikin juuri sopivan haastava.

 2. Osallistuja 9/23

  5/5

 3. Osallistuja 9/23

  Kiitos!

 4. Osallistuja 9/23

  5/5

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.