Opastettu talvivaellus Hammastunturin erämaassa ”Suuri Talviseikkailu” (6pv)

495,00 

Lähde mukaamme kokemaan Hammastunturin erämaan karu talvinen kauneus 6 päivän opastetulla talvivaelluksella. Maaliskuu on parasta aikaa talviretkille, päivät ovat jo pidenneet ja aurinkokin saattaa näyttäytyä lämmittäen kulkijaa.

Tälle vaellukselle et välttämättä tarvitse aiempaa kokemusta talviretkeilystä – peruskunto ja kohtuullinen hiihtotaito riittävät mainiosti. Vaihteleva maasto ja vaelluksen kesto tekevät tästä vaelluksesta kuitenkin hiukan haastavamman kuin ”Joulupukin mailla” -vaellus Korvatunturiin.

Vaelluksen hintaan sisältyy myös Talviretkeilykurssi -webinaari (2x 1,5h), josta saat ahkiokaupalla hyödyllistä tietoa talviretkeilystä.

3-8.3.2024

Maksa vain varausmaksu Ilmainen peruutusoikeus Korpi Outdoors

(7 tuotearviota)

Kuvaus

Opastettu hiihtovaellus kokeneiden oppaiden johdolla

Suuri Talviseikkailu on vuoden vaellukselta palanneen, kokeneen talviretkeilijän ja eräoppaan (AT), Ulko-Vesan vetämä talvinen hiihtovaellus.

Korpi Outdoorsin vaelluksilla et ole vain ”perässähiihtäjä” vaan pääset kokeilemaan ja harjoittelemaan talviretkeilyn taitoja. Vaelluksen aikana opit monia tärkeitä taitoja, muun muassa leiriytymisestä, keittimistä ja suunnistamisesta. Ja lisäksi tietenkin vielä ahkiokaupalla hyödyllisiä vinkkejä. Yhdessä tekemällä retkeily on hauskempaa!

Koe Hammastunturin talvinen erämaa

Suuri Talviseikkailu -vaellus Hammastunturin erämaahan avaa sinulle maisemat karun kauniiseen erämaamaisemaan. Kuljemme sekä ajettuja uria pitkin että omia reittejämme. Reittisuunnitelmia on muutama, ja lopullinen reittimme määräytyy paikan päällä lumi- ja sääolosuhteiden mukaan. Käymme myös huiputtamassa alueen nimitunturin, Hammastunturin.

Lappiin ja Hammastunturiin liittyy paljon tarinoita. Niitä haluamme jakaa myös sinulle matkan aikana. Haluaisitko kuulla mistä Hammastunturin nimi tulee? Tai hauskoja tarinoita vuoden vaellukselta?

Talvista leirielämää

Leirielämä on olennainen osa talvivaellusta. Päivämatkamme ovat hyvin maltilliset. Meillä on siis hyvin aikaa opetella talvitelttailua ja muita talviretkeilytaitoja – ilman mitään kiirettä. Kokeneet oppaat auttavat, neuvovat ja opastavat sinua vaelluksen aikana.

Tällä vaelluksella yövymme teltoissa. Lisäksi viimeisenä yönä on lumitilanteen salliessa mahdollisuus kokeilla itsetehdyssä lumikammissa yöpymistä. Kammiyö onkin mielettömän upea kokemus – kammin tunnelma, hiljaisuus ja lämpö on ainutlaatuinen kokemus.

Hiihtovaellus Hammastunturiin sopii niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin retkeilijöille

”Suuri Talviseikkailu” – opastettu talvivaellus sopii erinomaisesti jo hiukan vaelluskokemusta omaavalle, mutta se soveltuu myös ensimmäiseksi talvivaellukseksi.

Vaelluksen hintaan sisältyy Talviretkeily -webinaarin (2x 1,5h), josta saat ahkiokaupalla hyödyllistä tietoa talviretkeilystä ja -varusteista. 

Sääolosuhteiden salliessa kuljemme osan matkasta omia reittejämme, eli niin sanottua umpihankea. Sinun ei tarvitse olla huippu-urheilija, mutta hyvä peruskunto on matkalle välttämätön. Päivämatkamme ovat noin 10-15km.

Reitin maasto on muodoltaan vaihtelevaa. Välillä menemme tasaista järven jäätä, välillä taas ylitämme vaaroja ja huiputamme tuntureita.

Varusteita vuokrattavana

Jos sinulla ei ole kaikkia tarvittavia varusteita talvivaellukselle, ei hätää. Tälle vaellukselle sinulla on mahdollisuus vuokrata kauttamme esim. telttoja, suksia ja ahkioita. Vuokraus toteutetaan yhteistyössä Tunturivarusteen kanssa. Vuokraamo sijaitsee Saariselällä, joten saat vuokratut varusteet näppärästi matkan varrelta.

Ole meihin yhteydessä, mikäli tarvitset vuokravarusteita.

Lähde mukaan yksin tai porukalla

Vaelluksen osallistujamäärä on 5-10 henkilöä. Voit lähteä mukaan yksin tai vaikkapa kaveriporukalla.

Ilmoittautuminen vaivattomasti verkkokaupassa – eikä kaikkea tarvitse maksaa kerralla

Ilmoittautuminen vaellukselle tapahtuu verkkokauppamme kautta. Maksuvaihtoehtoja on kaksi, joista voit valita itsellesi paremmin sopivan:

 • Varausmaksu ilmoittautumisen yhteydessä, loppusumma maksetaan 1kk ennen vaelluksen alkua
 • Halutessasi voit maksaa myös koko vaelluksen kerralla

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostitse täytettäväksi esitietolomakkeen. Siinä kysytään mm. terveystietoja, jotta voimme varmistaa turvallisuutesi. Henkilökohtaisia tietojasi ei tallenneta rekisteriin, vaan ne poistetaan heti kun niille ei enää ole tarvetta. Kts. Tietosuojaseloste.

Ilmainen peruutusoikeus antaa turvaa ja joustavuutta

Onko lomien saaminen vielä hiukan epävarmaa? Entä jos tulee jokin yllättävä este ennen seikkailua? Ei hätää, saat meiltä ilmaisen peruutusmahdollisuuden. Jos perut osallistumisesi vähintään 1kk ennen tapahtuman alkua, saat rahasi 100% takaisin. Voit siis turvallisin mielin varata paikkasi jo hyvissä ajoin. Jos perumishetkellä vaelluksen alkuun on alle 1kk saat silti osan rahoista takaisin Tilaus- ja peruutusehdoissa määritellyn portaikon mukaisesti. 

Opastettu talvivaellus, hintaan sisältyy:

 • Oppaiden palvelut ennen vaellusta. Jos sinulla on ennen vaellusta kysymyksiä, voit koska tahansa olla meihin yhteydessä. Autamme mielellämme mieltäsi askarruttavissa asioissa. Osallistujille perustamme oman Whatsapp -ryhmän, jossa on helppo kysellä meiltä ja muilta, sopia vaikkapa kyydeistä ja tutustua muihin seikkailijoihin.
 • Talviretkeily -webinaari (2x 1,5h). Tällä kurssilla saat aimo kimpun tärkeitä tietoja talviretkeilystä ja varusteista.
 • Laadimme vaelluksesta turvallisuussuunnitelman. Ja tietysti Korpi Outdoorsilla on myös voimassaoleva vastuuvakuutus.
 • Varustelista vaelluksella tarvittavista varusteista.
 • Ennakkopalaveri Teamsilla, jossa käymme läpi vaelluksen suunnitelmaa, varusteita ym käytännön asioita.
 • Oppaiden palvelut vaelluksen aikana. Me huolehdimme ja vastaamme turvallisuudestasi. Ja tietysti siitä, että saat nauttia talvisesta luontoelämyksestä ja oppia uusia taitoja.
 • Retkeilyrakenteiden käyttömaksu.

Nämä asiat sinun tulee hoitaa itse:

 • Matka- ja tapaturmavakuutuksen itsellesi.
 • Varustelistan mukaiset varusteet. HUOM! Kaikkea ei kannata ostaa itselleen heti ensimmäisellä talviretkellä. Varusteita on myös vuokrattavana. Osan varusteista saat vuokrattua kauttamme, ja autamme mielellämme muiden varusteiden etsinnässä.
 • Vaellusruoat. Annamme mielellämme vinkkejä retkiruokailusta ja hyväksihavaituista nikseistä.
 • Matkat vaelluksen lähtöpaikalle ja takaisin kotiin.
 • Yöpymiset ennen vaellusta ja sen jälkeen. Meiltä saat halutessasi vinkkejä majoituspaikoista Ivalossa/ Inarissa.

Opastettu talvivaellus ”Suuri Talviseikkailu” alustava ohjelma:

Su 3.3: Vaelluspäivä 1

 • Siirtyminen omilla autoilla lähtöpaikalle
 • Hiihto Kuoppajärvelle
 • Leiriytyminen telttoihin Kuoppajärven kodan ympäristöön
 • Yöpyminen teltoissa
 

Ma 4.3: Vaelluspäivä 2

 • Hiihto, leiripaikka riippuu lumi- ja säätilanteesta
 • Leiriytyminen ”hankileiriin”
 • Yöpyminen teltoissa
 

Ti 5.3: Vaelluspäivä 3

 • Hiihto ilman ahkioita Hammastunturiin
 • Hammastunturin huiputus
 • Paluu leiriin
 • Yöpyminen teltoissa
 

Ke 6.3: Vaelluspäivä 4

 • Hiihto Kuoppajärvelle
 • Leiriytyminen Kuoppajärven kodan ympäristöön
 • Yöpyminen teltoissa
 

To 7.3: Vaelluspäivä 5

 • Lumikammin aloitus
 • Hiihtoa lähimaastossa /-tuntureilla ilman ahkiota
 • Lumikammien viimeistely
 • Yöpyminen kammissa tai teltassa
 

Pe 8.3: Vaelluspäivä 6

 • Hiihto takaisin autoille

7 arviota tuotteelle Opastettu talvivaellus Hammastunturin erämaassa ”Suuri Talviseikkailu” (6pv)

 1. Osallistuja 3/23

  5/5

 2. Osallistuja 3/23

  4/5

 3. Osallistuja 3/23

  Iso kiitos järjestäjille!

 4. Osallistuja 3/2022

  Retki vastasi minun odotuksia. Se oli helppo ja mukava, päivämatkat eivät olleet liian pitkiä. Lumikammin teko oli ihan supermukava juttu! Lisäksi siellä nukutti niin hyvin!!

 5. Osallistuja 3/2022

  Olin varautunut siihen että talvivaellus olisi rankkaa, ja nyt positiivinen yllätys oli kun jäi aikaa fiilistelylle, retkille ja jopa vaellusporukan yhteiselle lettukestituokiolle 🙂 Pakko ei ole kilsatavoite silmissä edetä, vaan voi nauttia. Myös tärkeä oppi oli kun tokana iltana leiriydyttiin aiemmin kuin oli tarkoitus. Ensin tuntui että nytkö jo ja oliko turhan varman päälle pelaamista, mutta seuraavana päivänä kun näki mikä matka olisi vielä ollut edessä, ymmärsin että päätös oli oppailta oikein hyvä!

 6. Osallistuja 3/2022

  Teams-kokoukset etukäteen olivat hyviä, tutustui etukäteen retkeläisiin.

 7. Osallistuja 3/2022

  5/5

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.