Opastettu hiihtovaellus Korvatunturiin ”Joulupukin mailla” (5pv)

425,00 

Ilmoittautuminen vaellukselle päättyy 1.3.2024!

Koe Itäkairan lumoava kevättalvi 5 päivän opastetulla hiihtovaelluksella Korvatunturiin. Hiihdämme Kemihaarasta reittiä pitkin katsomaan olisiko Joulupukki kotosalla. Ja vaikkei pukkia näkyisikään, on luvassa ikimuistoinen seikkailu Itäkairan lumoavissa maisemissa.

Tälle matalan kynnyksen vaellukselle et tarvitse aiempaa kokemusta talvivaelluksesta – peruskunto ja kohtuullinen hiihtotaito riittävät mainiosti.

Vaelluksen hintaan sisältyy myös Talviretkeilykurssi -webinaari (2x 1,5h), josta saat ahkiokaupalla hyödyllistä tietoa talviretkeilystä.

18-22.3.2024

Maksa vain varausmaksu Ilmainen peruutusoikeus Korpi Outdoors

(3 tuotearviota)

Kuvaus

Opastettu hiihtovaellus turvallisesti kokeneiden oppaiden johdolla

Vuoden vaellukselta palanneen, kokeneen talviretkeilijän ja eräoppaan (AT), Ulko-Vesan vetämä opastettu hiihtovaellus Korvatunturiin soveltuu mainiosti ensimmäiseksi talvivaellukseksi, mutta riittää siitä elämyksiä kokeneemmallekin retkeilijälle. 

Korpi Outdoorsin vaelluksilla et ole vain ”perässähiihtäjä” vaan pääset kokeilemaan ja harjoittelemaan talviretkeilyn taitoja. Vaelluksen aikana opit monia tärkeitä taitoja, muun muassa leiriytymisestä, keittimistä ja suunnistamisesta. Ja lisäksi tietenkin vielä ahkiokaupalla hyödyllisiä vinkkejä. Yhdessä tekemällä retkeily on hauskempaa!

Koe Itäkairan lumoava kevättalvi

Maaliskuu on talviretkeilyn kulta-aikaa. Päivät ovat jo monta askelta pidempiä ja auringon paistaessa keväiset hanget kimmeltävät. Vaelluksemme kulkee Urho Kekkosen kansallispuiston alueella Kemihaarasta Korvatunturiin ja takaisin. Reitti kiemurtelee ajettua uraa pitkin metsien ja soiden halki. Vaelluksen kolmantena päivänä käymme ilman ahkioita Korvatunturin huipulla katsomassa, olisiko itse Joulupukki paikalla.

Lappiin, Itäkairaan ja Korvatunturiin liittyy paljon tarinoita. Niitä haluamme jakaa myös sinulle matkan aikana. Haluaisitko kuulla legendaarisesta karhunkaatajasta? Tai hauskoja tarinoita vuoden vaellukselta? Miksi Joulupukki asuu juuri Korvatunturilla?

Talvista leirielämää

Leirielämä on olennainen osa talvivaellusta. Päivämatkamme ovat hyvin maltilliset. Meillä on siis hyvin aikaa opetella talvitelttailua ja muita talviretkeilytaitoja – ilman mitään kiirettä. Kokeneet oppaat auttavat, neuvovat ja opastavat sinua tarvittaessa.

Tällä vaelluksella yövymme teltoissa. Lisäksi kolmantena yönä on lumitilanteen salliessa mahdollisuus kokeilla itsetehdyssä lumikammissa yöpymistä. Kammiyö onkin mielettömän upea kokemus – kammin tunnelma, hiljaisuus ja lämpö on ainutlaatuinen kokemus.

Joulupukin mailla -opastettu hiihtovaellus soveltuu ensimmäiseksi talvivaellukseksi

”Joulupukin mailla” -talvivaellus on matalan kynnyksen talviseikkailu – osallistujilta ei edellytetä aiempaa kokemusta talviretkeilystä. Päivämatkat ovat noin 10km, joten retki soveltuu kaikille normaalikuntoisille retkeilystä kiinnostuneille. Sinun ei myöskään tarvitse olla huippuhiihtäjä, vaellushiihto ei ole vauhtilaji.

Reitti kulkee valtaosin ajettua uraa pitkin, joten umpihangessa emme joudu tarpomaan. Maasto on muodoiltaan melko tasaista. Ainoa suurempi nousu on Korvatunturissa käynti, mutta sen teemme ilman ahkioita.

Vaelluksen hintaan sisältyy Talviretkeily -webinaarin (2x 1,5h), josta saat ahkiokaupalla hyödyllistä tietoa talviretkeilystä ja -varusteista.

Lähde mukaan yksin tai porukalla

Vaelluksen osallistujamäärä on 5-10 henkilöä. Voit lähteä mukaan yksin tai vaikkapa kaveriporukalla.

Ilmoittautuminen vaivattomasti verkkokaupassa – eikä kaikkea tarvitse maksaa kerralla

Ilmoittautuminen vaellukselle tapahtuu verkkokauppamme kautta. Maksuvaihtoehtoja on kaksi, joista voit valita itsellesi paremmin sopivan:

 • Varausmaksu ilmoittautumisen yhteydessä, loppusumma maksetaan 1kk ennen vaelluksen alkua
 • Halutessasi voit maksaa myös koko vaelluksen kerralla

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostitse täytettäväksi esitietolomakkeen. Siinä kysytään mm. terveystietoja, jotta voimme varmistaa turvallisuutesi. Lisäksi kysymme myös henkilötunnuksesi, jota tarvitaan rajavyöhykeluvan hakemiseen. Henkilökohtaisia tietojasi ei tallenneta rekisteriin, vaan ne poistetaan heti kun niille ei enää ole tarvetta. Kts. Tietosuojaseloste.

Ilmainen peruutusoikeus antaa turvaa ja joustavuutta

Onko lomien saaminen vielä hiukan epävarmaa? Entä jos tulee jokin yllättävä este ennen seikkailua? Ei hätää, saat meiltä ilmaisen peruutusmahdollisuuden. Jos perut osallistumisesi vähintään 1kk ennen tapahtuman alkua, saat rahasi 100% takaisin. Voit siis turvallisin mielin varata paikkasi jo hyvissä ajoin. Jos perumishetkellä vaelluksen alkuun on alle 1kk saat silti osan rahoista takaisin Tilaus- ja peruutusehdoissa määritellyn portaikon mukaisesti. 

 

Opastettu hiihtovaelluksen hintaan sisältyy:

 • Oppaiden palvelut ennen vaellusta. Jos sinulla on ennen vaellusta kysymyksiä, voit koska tahansa olla meihin yhteydessä. Autamme mielellämme mieltäsi askarruttavissa asioissa. Osallistujille perustamme oman Whatsapp -ryhmän, jossa on helppo kysellä meiltä ja muilta, sopia vaikkapa kyydeistä ja tutustua muihin seikkailijoihin.
 • Talviretkeily -webinaari (2x 1,5h). Tällä kurssilla saat aimo kimpun tärkeitä tietoja talviretkeilystä ja varusteista.
 • Turvallisuusasiat. Laadimme vaelluksesta turvallisuussuunnitelman. Ja tietysti Korpi Outdoorsilla on myös voimassaoleva vastuuvakuutus.
 • Varustelista vaelluksella tarvittavista varusteista.
 • Ennakkopalaveri Teamsilla, jossa käymme läpi vaelluksen suunnitelmaa, varusteita ym. käytännön asioita.
 • Oppaiden palvelut vaelluksen aikana. Me huolehdimme ja vastaamme turvallisuudestasi. Ja tietysti siitä, että saat nauttia talvisesta luontoelämyksestä ja oppia uusia taitoja.
 • Rajavyöhyke-lupa. Korvatunturi sijaitsee rajavyöhykkeellä ja sinne meneminen on luvanvaraista. Me hoidamme luvat kuntoon puolestasi. Rajavyöhykeluvan hakeminen on maksuton, ja halutessasi voit hakea sen myös itse.
 • Retkeilyrakenteiden käyttömaksu.
 • Saunamaksu Vieriharjussa. Paluumatkalla on mahdollisuus saunoa Vieriharjun eräsaunassa. Saunamaksu sisältyy vaelluksen hintaan.

 

Nämä asiat sinun tulee hoitaa itse:

 • Matka- ja tapaturmavakuutuksen itsellesi.
 • Varustelistan mukaiset varusteet. HUOM! Kaikkea ei kannata ostaa itselleen heti ensimmäisellä talviretkellä. Varusteita on myös vuokrattavana. Me autamme mielellämme sopivien varusteiden etsinnässä.
 • Vaellusruoat. Annamme mielellämme vinkkejä retkiruokailusta ja hyväksihavaituista nikseistä.
 • Yöpymiset ennen vaellusta ja sen jälkeen. Meiltä saat halutessasi vinkkejä majoituspaikoista Savukoskella 
 • Matkat lähtöpaikalle Kemihaaraan ja takaisin kotiin

Talvivaelluksen alustava ohjelma

Ma 18.3: Vaelluspäivä 1

 • Tapaaminen Kemihaarassa
 • Hiihto Vieriharjuun (n. 10km)
 • Leiriytyminen telttoihin Vieriharjun tuvan ympäristöön
 • Iltanuotiolla istuskelua ja jutustelua
 • Yöpyminen teltoissa
 

Ti 19.3: Vaelluspäivä 2

 • Hiihto Kangasrakitsaan lähelle rajavyöhykettä (n. 10km)
 • Leiriytyminen ”hankileiriin” upeassa kangasmetsässä
 • Yöpyminen teltoissa
 

Ke 20.3: Vaelluspäivä 3

 • Lumikammien aloitus (lumitilanteen salliessa)
 • Hiihto ilman ahkioita Korvatunturiin katsomaan, olisiko pukki paikalla (n. 10km)
 • Kammien viimeistely
 • Yöpyminen lumikammeissa tai teltassa
 

To 21.3: Vaelluspäivä 4

 • Hiihto Vieriharjuun (n. 10km)
 • Leiriytyminen telttoihin Vieriharjun tuvan ympäristöön
 • Saunominen Vieriharjun eräsaunassa
 

Pe 22.3: Vaelluspäivä 5

 • Hiihto takaisin autoille Kemihaaraan (n. 10km)

3 arviota tuotteelle Opastettu hiihtovaellus Korvatunturiin ”Joulupukin mailla” (5pv)

 1. Osallistuja 3/23

  Se muistutus riittävän isoista kengistä, että mahtuu villasukka kenkään

 2. Osallistuja 3/23

  Hieno reissu. Paljon plussaa. Kehitysideoita: kosteuden hallinnasta voisi hieman enemmän puhua etukäteen. Matkalla toki oppi uutta, mutta olisi ollut hyvä tajuta ottaa mukaan varahuopikkaat saappaisiin, kuten Vesa matkalla ideana vinkasi. Osa onnistui jotenkin keittimien lämmössäkin kuivattamaan vaatteita – tämä jäi minulta hoksaamatta ja kokeilematta. Pidemmälle talvireissulle olisi kyllä hyvä yöpyä yksi, kaksi yötä lämpimässä tuvassa, niin saa ‘opiskelija’ kosteusvirheitä anteeksi. Sellaisia yhteisiä nuotiohetkiä jäin hieman kaipaamaan – esim. heti ykkösillaksi Vieriharjuun. Ehkä isompi kotakin voisi joskus olla kokeilemisen arvoinen majoite. Tauotukset hiihtäessä toimivat aika hyvin. Itse pidän sellaisista minuutin pulssin tasaamisen hetkistä, niin saa samalla hieman hikoamistakin aisoihin. Jatkossa ahkioreissu yhdistettynä varaustupiin kiinnostaa ja kenties kokoa, siirry, pura-vaeltamisen sijasta kaamoksen katselua, luonnon tutkimista, valokuvaamista tms…. edellyttäisi toki jonkinlaista tukikohtaa, jonne siirryttäisiin ja josta käsin toimittaisiin. Nousukarvat olivat mahtavat! Kiitokset kaikesta! Hyvä reissu, hyvä henki!

 3. Osallistuja 3/23

  Kiitos vielä kerran erinomaisesta reissusta! Tulin ennen kaikkea oppimaan ja testaamaan varusteita, ja sen sain tehdä juurikin niin kuin halusin: omatoimisesti, mutta niin että oppailta voi kysyä tarvittaessa. Reippaat yöpakkaset toi lisämaustetta, nyt tietää pärjäävänsä!

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.